Check with seller

5 tips om kruiden zoals thijm, oregano en rozemarijn op de juiste manier te oogsten en te drogen.

  Home - Furniture - Garden Supplies

U vindt het heerlijk om te koken met verse kruiden. Maar ook op de momenten dat u de kruiden niet kunt plukken wilt u deze kruiden gebruiken. Dan is het drogen van deze kruiden de perfecte oplossing. In de zomer plukt u voldoende om te drogen zodat u ook bijvoorbeeld in de winter deze kruiden kan gebruiken.


Plant de set van 3 kruiden, thijm, oregano en rozemarijn van Bloomboost.nl in het voorjaar, pluk in de zomer en droog ze volgens onderstaande tips en gebruik ze zo het hele jaar door!


Oogst op het juiste moment:


Tijm en oregano: Oogst de bladeren wanneer de planten in volle bloei staan, meestal in de vroege zomer. Op dit moment bevatten de bladeren de maximale concentratie aan smaakvolle oliën.


Rozemarijn: Oogst rozemarijn het hele jaar door, maar de smaak is vaak het meest geconcentreerd vlak voordat de plant gaat bloeien.


Oogstmethode:


Knip de takken van tijm en oregano af met een scherpe schaar of snoeischaar. Neem de toppen van rozemarijntakken. Oogst niet meer dan een derde van de plant om de groei te bevorderen.


Drogen in bundels:


Bind kleine bundels van tijm, oregano en rozemarijn samen en hang ze ondersteboven op een warme, droge plaats met goede ventilatie. Dit kan een paar weken duren. Zorg ervoor dat de kruiden volledig droog zijn voordat je ze opslaat.


 Views

6




Comments

     Leave your comment (spam and offensive messages will be removed)






    Useful information

    • Avoid scams by acting locally or paying with PayPal
    • Never pay with Western Union, Moneygram or other anonymous payment services
    • Don't buy or sell outside of your country. Don't accept cashier cheques from outside your country
    • This site is never involved in any transaction, and does not handle payments, shipping, guarantee transactions, provide escrow services, or offer "buyer protection" or "seller certification"

     Company

    Contact publisher

    You must log in or register a new account in order to contact the publisher

    Login Register for a free account